Vad betyder ordet iambus?

Innehållsförteckning:

Vad betyder ordet iambus?
Vad betyder ordet iambus?
Anonim

: en enhet av rytm i poesi som består av en stavelse som inte är accentuerad eller betonad följt av en stavelse som är accentuerad eller betonad (som i orden borta eller ovanför) Se den fullständiga definitionen av iamb i English Language Learners Dictionary.

Vad betyder ordet jambisk?

adjektiv. av, relaterar till, består av eller använder en eller flera iambs. (i grekisk litteratur) betecknar en typ av satirisk vers skriven i iambs. substantiv. en metrisk fot, rad eller strof som består av iambs.

Vad betyder pentameter på engelska?

pentameter, i poesi, en versrad som innehåller fem metriska fot. I engelsk vers, där pentameter har varit den dominerande metern sedan 1500-talet, är den föredragna foten iamb-d.v.s. en obetonad stavelse följt av en betonad, representerad i skanning som ˘ ´.

Vad betyder Trochaic på engelska?

substantiv. en trokie. Vanligtvis trokaiker. en vers eller dikt skriven i trokéer.

Vad är ursprunget till ordet iamb?

iamb (n.) i prosodi, en fot av två stavelser, den första kort eller accentuerad, den andra lång eller accentuerad, 1842, från franska iambe (16c.) eller direkt från latin iambus "en jambisk fot; en jambisk dikt", från grekiska iambos "metrisk fot av en accentuerad följt av en accentuerad stavelse" (se jambisk).

Rekommenderad: